Releases

‘Unbreakable’ van thrashmetallaars Anger Machine ziet het levenslicht!

Je loopt wel eens bands tegen het lijf waarvan je had gewild dat je ze eerder gespot had. Nou is dat met Anger Machine nogal moeilijk, aangezien ze nog maar een jaartje bij elkaar zijn. Maar om dan toch zó’n debuut EP te presenteren, dat is op z’n zachtst gezegd kunstig. ‘Unbreakable’ is de naam van de kortspeler en werd op 24 september gepresenteerd in de P3 in Purmerend.

Het helpt de kwaliteit van de muziek dat oprichter Thijmen den Hartig afgestudeerd is aan het conservatorium, notabene in een thrashmetal project. Maar wat vooral opvalt is de samenhang door alle nummers heen. Door de skills van zowel Thijmen als zijn mede-muzikanten staan de nummers als een huis. Snel, hard, agressief en doorspekt met snelle riffs en solo’s  blijven de nummers boeien. Omdat we toch wat te zeuren moeten hebben; de productie is niet overal even constant (als voorbeeld de achtergrond’zang’ ter ondersteuning in het refrein van ‘Unbreakable I am’ die er niet helemaal lekker uitkomt) maar dat mag de pret niet drukken. Voor een eerste EP is dit een meer dan goeie plaat!

Je kunt ‘Unbreakable’ kopen (stuur ze een berichtje via hun Facebook pagina) of in zijn geheel beluisteren op hun Youtube kanaal.

Genoeg geluld, hier is het eerste nummer ‘Unbreakable I am’:

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *